«АналітікСофтЛаб» розпочала роботи по впровадженню системи фінансового моніторингу та аналізу діяльності клієнтів в ПАТ "ПРАВЕКС-БАНК".

23.06.2012  Рубрика: Новини

Особливу увагу буде приділено реалізації і автоматизації функцій обов'язкового фінансового моніторингу , а саме гнучкому механізму конструювання правил обов'язкового і внутрішнього моніторингу, зручності і оптимізації процесу формування реєстру операцій і підготовки операцій для відправки в ДСФМУ, управління файлообміном з ДСФМУ, контролю своєчасного проведення ідентифікації клієнтів та формуванню статистики.

Впровадженням системи фахівці банку планують значно знизити ризик використання послуг банку для легалізації грошових коштів, оперативно виявляти і реагувати на виявлені загрози. Впроваджувана система, дозволить всебічно досліджувати клієнтську базу на предмет виявлення клієнтів провідних підозрілу діяльність. На підставі отриманих результатів підозрілості, клієнтам автоматично присвоюється відповідний рівень ризику причетності до легалізації грошових коштів, проводиться аналітична оцінка та призначення ризику відділенням кредитної організації і банку в цілому. Замовити, або проконсультуватись з приводу розробки програмного забезпечення на замовлення, Ви можете звернувшись до спеціалістів компанії.

В рамках проекту планується консолідація даних з декількох облікових систем, очищення і інтеграція в єдину базу даних. Основним джерелом даних для системи послужить АБС FlexCube.

Функціональність системи повністю відповідає українським регуляторним вимогам проведення фінансового моніторингу, включаючи щоквартальний аналіз діяльності клієнтів і присвоєння їм відповідного ризику в розрізі відділень, продуктів і банку в цілому.