Штучний інтелект (AI) в AML Insighter.

06.12.2017  Рубрика: Новини

У цьому місяці «АналітікСофтЛаб» почала цільову розробку модуля штучного інтелекту (artificial intelligence) заснованого на глибокому навчанні. В якості основного механізму буде використана програмна розробка компанії - глибока нейронна мережа. Основними завданнями, якими будуть займатися" розумні модулі "будуть: виявлення підозрілих клієнтських операцій, що підлягають обов'язковому або внутрішньому фінансовому моніторингу, оцінка клієнта в цілому на предмет приналежності до групи "поганих" хлопців і визначення клієнтів які знаходяться в "прикордонній зоні", тобто ті, чия поведінка схоже з поведінкою клієнтів перейшли з "хороших" в "погані".

Тестові стенди в галузі використання і розробки нейронних мереж (deep neural networks) і глибокого машинного навчання (deep learning) для AML систем розгорнуті в компанії давно, проте з їх допомогою вирішувалися завдання меншого масштабу і меншої складності. За детальною інформацією та з питань розробки програмного забезпечення на замовлення Ви можете звернутися до спеціалістів компанії.

Даними розробками компанія планує істотно підвищити якість відбору операцій для попереднього аналізу в правилах, які погано піддаються автоматизації і вимагають ручного втручання і людського мозку. Крім цього, функції та висновки отримані за допомогою штучного інтелекту (ІІ) будуть інтегровані в існуючі механізми як відокремлені параметри, що істотно збільшить гнучкість настройки моделі кінцевими користувачами AML - системи.

Готові до промислового застосування модулі глибокого навчання планується отримати влітку наступного року.