Компанія «АналітікСофтЛаб» розпочала роботу над новим проектом в ПАТ «Сведбанк».

27.03.2011  Рубрика: Новини

Компанія «АналітікСофтЛаб» приступила до реалізації проекту впровадження інтелектуальної системи протидії легалізації (відмивання) грошових коштів в ПАТ «Сведбанк».

Впровадженням системи фахівці банку планують значно знизити ризик використання послуг банку для легалізації грошових коштів, оперативно виявляти і реагувати на виявлені загрози. Впроваджувана система, дозволить всебічно досліджувати клієнтську базу на предмет виявлення клієнтів провідних підозрілу діяльність. На підставі отриманих результатів підозрілості, клієнтам автоматично присвоюється відповідний ризик причетності до легалізації грошових коштів, проводиться аналітична оцінка та призначення ризику відділенням кредитної організації і банку в цілому.

В рамках проекту планується консолідація даних з декількох облікових систем, очищення і інтеграція в єдину базу даних. Результат проведеного аналізу буде експортуватися в облікові системи для проведення детального аналізу клієнта відповідальними співробітниками.

Вихідними даними роботи системи є оцінка ризику причетності клієнта до легалізації грошових коштів, оцінка ризику відділень і пропонованих банком продуктів для використання в схемах відмивання.

Функціональність системи повністю відповідає українським регуляторним вимогам зобов'язуючим проводити щоквартальний аналіз діяльності клієнтів і присвоєння їм відповідного ризику в розрізі відділень, продуктів і банку в цілому.

Детальну інформацію можна отримати по програмному продукту для фінансового моніторингу тут

Довідка:

Компанія АналітікСофтЛаб є одним з провідних вітчизняних розробник програмного забезпечення для фінансового і корпоративного сектора. Компанія спеціалізується на розробці систем протидії легалізації грошових коштів, виявленні корупційних схем і конфліктів інтересів, ризик аналізі, виявленні прихованих взаємозв'язків / моделей об'єктів і шахрайських схем.