Кабмін бере під нагляд бажаючих купити квартиру

01.09.2010  Рубрика: Новини Державний комітет фінансового моніторингу вестиме реєстр осіб, які мають намір здійснити операцію купівлі-продажу нерухомості на суму 400 тис. Грн і більше.

Це передбачено постановою уряду №746 від 25 серпня «Про затвердження Порядку надання державними органами на запит суб'єкта первинного фінансового моніторингу інформації про ідентифікацію клієнта», повідомляє "Газета по-киевски.

Згідно з документом, посередник на ринку нерухомості протягом трьох робочих днів з моменту встановлення ділових відносин з клієнтом, який має намір здійснити операцію на суму 400 тис. Грн і більше, подає в держкомітет інформацію для внесення його до реєстру суб'єктів первинного фінмоніторингу.

Держфінмоніторинг, у свою чергу, веде спеціальний реєстр, в якому, зокрема, зазначаються дані про осіб, які проводили або мають намір провести операцію на ринку нерухомості на суму 400 тис. Грн і більше, а також їх довірених осіб, дату і час проведення, спробу проведення або відмови від проведення фінансової операції.

Дія цього порядку не поширюється на банки, в тому числі їх структурних підрозділів. Відносно них порядок фінмоніторингу, згідно із законодавством, розробить Нацбанк.